Internasjonalisering

Skulen jobbar med å leggje til rette for ulike internasjonale læringsaktivitetar både på studieførebuande og yrkesfagleg utdanningsprogram. Gjennom elevutveksling og skulesamarbeid på tvers av landegrensene, får elevane eit globalt og internasjonalt perspektiv gjennom læring.

Skolens internasjonale aktiviteter for skoleåret 2019-20 ser dere i denne filmen, flere av reisene er støttet av  Erasmus + og TROLL-midler.

Internasjonal strategi

I Internasjonal strategi for Oppland 2017–21, står det at «internasjonalt samarbeid skal bidra til å gi eit mangfoldig og inkluderande samfunn med berekraftig vekst og utvikling. Samarbeid på tvers av landegrenser skal gi nyttig kunnskap, idear og inspirasjon, nettverk og internasjonale utviklingsmidlar som gjev auka kvalitet på nærings- og samfunnsutviklinga».

Viktig med internasjonale prosjekt

Målet er at flest mulig elevar skal få moglegheit til å delta i internasjonale prosjekt. På denne måten får dei styrka si interkulturelle kompetanse og toleranse, og reflekterer over eigen arbeidspraksis i sterkare grad. I tillegg peiker fleire elevar på personlig meistring og god språktrening som viktig læringsutbytte. På yrkesfag fremmer internasjonalisering óg samarbeid mellom lokalt næringsliv i Nord-Gudbrandsdal og bedrifter i utlandet, gjennom deltaking og involvering i fleire mobilitetsprosjekt.

Internasjonale aktivitetar skuleåret 2019–2021

Skulens internasjonale aktivitetar er i hovudsak støtta gjennom Nordplus Junior som er Nordisk Ministerråds største utdanningsprogram innanfor livslang læring og EUs sektorprogram Erasmus+, som er eit mobilitets- og utvekslingsprogram for elevar innan EU-området og EØS-området.

Erasmus +: Mobilitetsprosjekt:

Tsjekkia og Polen

Vg3 Idrettsfag

Spania

Helsearbeiderfagselever utenfor sykehjem på Kreta - Klikk for stort bildeHelsearbeiderfagselever utenfor sykehjem på Kreta

Gresk barnehage underviser om dinosaurer  - Klikk for stort bildeGresk barnehage underviser om dinosaurer

Franskelever på studietur til Nice, Frankrike - Klikk for stort bildeFranskelever på studietur til Nice, Frankrike