Sommerskole

Innlandet fylkeskommune arrangerer gratis sommerskole på Lillehammer mandag 21. juni–fredag 2. juli 2021.

Sommerskolen er for deg som mangler bestått karakter i fellesfag fra yrkesfaglig utdanningsprogram.

Påmeldingsfristen er lørdag 12. juni 2021.

OBS! Det er fullt i engelsk.

Gå til påmeldingsskjema for sommerskolen

Sted og dato

• Lillehammer videregående skole, avdeling Nord
    Adresse: Vargstadvegen 1, 2619 Lillehammer
  • Mandag 21. juni–fredag 2. juli 2021.

Hvem kan søke?

Opptakskravene er:

1. Du mangler bestått karakter i fellesfag fra yrkesfaglig utdanningsprogram.
  2. Du er registrert med adresse i Innlandet fylke i folkeregisteret.
    Unntak for elever fra Viken fylke som har gått på Hadeland videregående skole.
  3. Du har fullført Vg2 yrkesfag, eller
    du er lærling eller lærekandidat med opplæring i bedrift, eller
    du er elev i skole på alternativt Vg3, eller
    du har bestått fag-/svenneprøve, men mangler bestått i fellesfag for å få fag-/svennebrev innen fristen på to år.

Fag

Vi tilbyr opplæring og eksamen i alle fellesfagene i yrkesfaglig utdanningsprogram:

• matematikk
  • naturfag
  • samfunnsfag
  • kroppsøving
  • norsk muntlig og skriftlig
  • engelsk muntlig og skriftlig

Norsk og engelsk avsluttes med muntlig eksamen på sommerskolen. Skriftlig eksamen i norsk og engelsk arrangeres i november 2021, på nasjonalt bestemte datoer.

Målet med sommerskolen

Målet er at du skal gjøre det best mulig til eksamen, slik at du får fullført utdanningen din.

Erfarne lærere er ansvarlige for undervisningen, og de vil hjelpe deg så godt de kan.

Hvert år går elever ut fra videregående skole med manglende bestått resultat i ett eller flere fellesfag. Bestått resultat i alle fag er en forutsetning for at du får fullført videregående skole med fag-/svennebrev.

Hvis du ikke har bestått alle fagene i skole, må du avlegge eksamen som privatist for å få fullført. Vi vet at det kan være krevende å bestå eksamen som privatist på egen hånd. Sommerskolen har vist seg å være en god arena for målrettet undervisning, veiledning og mestring.

Sommerskolen kan ikke erstatte ordinær skole, men er en mulighet til å «reparere».

Fag og eksamensdatoer

Sommerskolen - fag og eksamensdatoer
Fag Årstrinn Dato Eksamen
Matematikk Vg1 Yrkesfag Innen siste dag Skriftlig
Naturfag Vg1 Yrkesfag Innen siste dag Muntlig - praktisk
Samfunnsfag Vg2 Yrkesfag Innen siste dag Muntlig
Kroppsøving Vg2 Yrkesfag Innen siste dag Muntlig - praktisk
Norsk Vg2 Yrkesfag Innen siste dag Muntlig
Norsk Vg2 Yrkesfag November Skriftlig i november 2021
Engelsk Vg2 Yrkesfag Innen siste dag Muntlig
Engelsk Vg2 Yrkesfag November Skriftlig i november 2021

Forbehold:
Ved få påmeldte kan et kurs bli avlyst. Du må også være forberedt på at det kan bli endringer i opplegget, dersom covid-19-situasjonen krever det.

Erfarne lærere er ansvarlige for undervisningen.

Bespisning

• Alle får gratis lunsj midt på dagen.
  • De som overnatter får også frokost og middag.

Overnatting

Det er gratis overnatting på Birkebeineren Hotel & Apartments deg som har lang reiseavstand.

Busskort

Elever som kan reise med buss får tilbud om gratis busskort.

Sosialt

Det blir arrangert sosiale aktiviteter noen av ettermiddagene/kveldene, for eksempel klatring, vannskiaktiviteter, kino og svømming. Vi tar forbehold om at det kan bli endringer på grunn av covid-19-situasjonen.

Kostnad = innsats

Illustrasjonsbilde sommerskole - Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde sommerskole Mostphotos Sommerskolens innhold og aktiviteter koster ingen penger – kun din egen innsats!

Bruk muligheten til å få bestått i alle fag

Som lærling må du ha bestått alle obligatoriske fag (fellesfag og programfag), før du får utstedt fag-/svennebrevet.

Siste frist for å bestå fagene er 2 år etter avlagt fag-/svenneprøve, jf. forskrift til opplæringsloven § 3-48.

Velkommen til sommerskole!