Restaurant- og matfag

Er du interessert i kosthold og ernæring? Liker du å tilberede og servere mat?

Informasjonsfilmer om restaurant- og matfag 

Vg1 restaurant- og matfag

Informasjonsfilm fra FORM

FORM - Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag

Flere filmer og mer informasjon

Se flere filmer om restaurant- og matfag og les mer om faget på nettsiden til NDLA - Nasjonal digital læringsarena:

Gå til NDLA sine nettsider om restaurant- og matfag

Hvem passer studiet for?

Restaurant- og matfag passer for deg som er praktisk anlagt og liker å jobbe med mat og servering. Du må være kreativ og nøyaktig, og flink til å jobbe både selvstendig og sammen med andre. Du må være serviceinnstilt og kunne takle stress på en god måte. 

Hva lærer du?

  • kost og ernæring
  • bruk og behandling av råstoffer
  • matproduksjon og produksjonsprosesser
  • planlegging og tilberedning av ulike matretter
  • norske og internasjonale mattradisjoner
  • dekking av bord og servering
  • etikk og kunde-/gjestebehandling

Eksempler på hva du kan bli:

  • kokk, institusjonskokk
  • servitør
  • baker, konditor
  • fagarbeider i næringsmiddelindustrien
  • pølsemaker, slakter, kjøttskjærer

Hospitering for årets 10. klassinger

Elever som ønsker hospitering på restaurant- og matfag høsten 2022 vil få tilbud om å hospitere i lokalt næringsliv. Mer informasjon om dette får du på utdanningsmessa på Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule, avdeling Otta torsdag 27. oktober 2022.

Skolens tilbud på Vg1:

Skolens tilbud på Vg2:

Skolens tilbud på Vg3: 

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

Slik søker du

Restaurant- og matfag ved Nord-Gudbrandsdal vgs - Klikk for stort bileteRestaurant- og matfag ved Nord-Gudbrandsdal vgs

Til toppen