Teknologi og forskningslære

Teknologi og forskningslære Nord-Gudbransdal vidaregåande skule - Klikk for stort bilde"Teknologi og forskning er en del av vår kulturbakgrunn og utgjør et grunnlag for vår levestandard. Faglig og teoretisk kunnskap kombinert med evne til å tenke kreativt og nyskapende blir en stadig viktigere utfordring i samfunns- og næringslivet."

Et nytt progamfag

I år har studieforeredne utdanningsprogam på Nord-Gudbransdal vidaregåande skule, avdeling Otta et nyttt programfag å tilby elevene. Faget heter Teknologi og forskningslære. Dette er et spennende fag for den som er interessert i teknologi sammen med forskning. For å se mer, se her: https://www.youtube.com/watch?v=Cie91ij8QNg

Fem elever

I år har vi fem elever som har dette programfaget, og her ser dere de i full gang med konstruksjonsbygging.

Spennende bru-prosjekt

Her skal de bygges en bru med et bestemt spenn, og deretter skal de forske på, og undersøke litt om forskjellige belastninger på denne brua. Da har vi et apparat som vi setter inn i konstruksjonen som skal måle forskjellige krefter. Den er koblet opp mot en PC og vi kan få opp et kurvediagram.

Følg med, og se hva som skjer videre!

Sist oppdatert 23.09.2019