Praksis i utlandet

Nyleg har mange av yrkesfageelevane vore utanlands i praksis. Målet med Internasjonal utveksling og samarbeid er å gje elevane eit globalt perspektiv gjennom læring.

Vg1 TIP Polen - Klikk for stort bildeVg1 TIP Polen Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule

Nord-Gudbrandsdal vgs

Nord-Gudbrandsdal vgs Nord-Gudbrandsdal vgs

Langsiktig satsing

Skulen har i mange år prioritert arbeidet med utveksling. Etter meir enn ti år med internasjonalisering fekk skulen for nokre år attende tildelt "VET Mobility Charter" Dette innebær at skulen har fått ei langsiktig førehandsgodkjenning på bakgrunn av arbeidet som er lagt ned for å planleggje og gjennomføre gode internasjonaliseringsprosjekt. Nyleg kom den siste tildelinga på 900.000 kroner for å vidareføre tilbodet om praksis i utlandet for yrkesfagelevane.

Rundt  60 elevar og lærare deltek i Erasmus+ prosjektet dette skuleåret. Erasmus + er EU sitt program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Målet med satsinga på fag- og yrkesopplæringa i Erasmus+ er betre samarbeid mellom utdanning/opplæring og arbeidsliv, og auka kvalitet på opplæringa generelt og på lærling- og praksisordningane spesielt.

Nyttige erfaringar

Den siste tida har fleire av klassene vore ute i 14 dagars praksis i ulike europeiske land. Blant anna har 11 elevar frå Vg1 TIP vore to veker på skipsverftet Montex i Gdansk i Polen. Montex er eit skipsverft som er underleverandør til norske Kleven Verft i Ulsteinvik. Kleven er i desse dagar i full sving med å lage nye hurtigruter som skal gå langs norskekysten, med skrog laga i Polen, moderne teknologi og miljøvennleg framdriftsenergi. På verftet har elevane mellom anna fått i oppdrag å laga ulike hjelpemiddel som skal gjere kvardagen enklare for dei som jobbar på verftet, som til dømes låsbare oppbevaringsskap for verktøy og "krybber" for kol/koks.

I tillegg har desse delteke:

Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfaget og helsearbeiderfaget: Kreta

Vg2 Transport og logistikk: Odense i danmark