Politisk framsnakking av yrkesfag

Besøk av av Anne-Marte Kolbjørnshus - Klikk for stort bildeAnne-Marte Kolbjørnshus deltar aktivt i undervisningen ved flere videregående skoler for å promotere yrkesfag.

Anne-Marte Kolbjørnshus, leder for komité for opplæring og kultur, på besøk hos elevene i Vg2 helsearbeiderfag ved Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule. - Klikk for stort bildeAnne-Marte Kolbjørnshus, leder for komité for opplæring og kultur, på besøk hos elevene i Vg2 helsearbeiderfag ved Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule.Anne-Marte Kolbjørnshus fikk spa-behandling da elevene viste hvordan de jobber med "Livsglede for eldre". - Klikk for stort bildeAnne-Marte Kolbjørnshus fikk spa-behandling da elevene viste hvordan de jobber med "Livsglede for eldre".Anne-Marte Kolbjørnshus prater med elevene i Vg2 helsearbeiderfag på Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule, avdeling Otta. - Klikk for stort bildeAnne-Marte Kolbjørnshus prater med elevene i Vg2 helsearbeiderfag på Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule, avdeling Otta.Oppland fylkeskommune vil ha flere unge til å satse på yrkesfag. I den forbindelse ønsker politisk nivå å gjennomføre tiltak der de framsnakker yrkesfag – med god hjelp fra Anne-Marte Kolbjørnshus, leder av komité for opplæring og kultur.

Mange av de viktigste oppgavene i Norge de neste tiårene krever flere og dyktige fagarbeidere. For eksempel vil flere eldre kreve flere helsefagarbeidere. Politikerne ønsker derfor å delta i arbeidet med på å promotere yrkesfagene, for å understreke viktigheten av yrkesvalg for framtida.

Med i undervisningen

Denne uka deltar Kolbjørnshus i undervisningen ved fem videregående skoler i Oppland. Fredag 15. februar 2019 besøkte hun elevene i Vg2 helsearbeiderfag på Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule, avdeling Otta.

Dagen startet med felles, gratis frokost i kantina, som er et tilbud til alle elever på fredager.

Etter en presentasjon av elevene, fikk Kolbjørnshus være med i praktisk stell av pasientdukker på praksisrommet.

"Livsglede for eldre"

Til slutt viste elevene fram hvordan de arbeider med "Livsglede for eldre" på Sel sjukeheim og på aldershjemmet Selsro. Her fikk Kolbjørnshus være med på sittedans, ballongdans og fikk spa-behandling!

Sist oppdatert 18.02.2019