Med bøsser for Krafttak mot kreft

Onsdag 7. mars gikk Ottarussen med bøsser for aksjonen "Krafttak mot kreft".

Ottarussen Krafttak mot kreft  - Klikk for stort bildeOttarussen Krafttak mot kreft  - Klikk for stort bilde

Årets aksjon har fått navnet «Et reddet liv skal også leves» og pengene som blir samlet inn skal gå til forsking for at færre skal få senskader og at flere skal få et godt liv etter kreftsykdommen.

Ny rekord og årets viktigste russeknute

I alt var det 23 elever fra årets russekull som var med på aksjonen, noe som er betydelig færre enn tidligere år. Tross det, så samlet hver elev inn i snitt kr. 2000,-. Om ikke fjorårets rekord for totalt innsamlede penger ble slått, så ble rekorden for innsamlede penger pr. elev slått!

Med tanke på antallet bøssebærere er vi fornøyd med resultatet, men det hadde vært ønskelig at flere hadde engasjert seg, det går tross alt til en god sak, sier aksjonsleder Anne Margrethe Ulla Staurset. Dette er meget bra jobba av alle de 23 elevene som deltok, og kanskje årets viktigste russeknute - og spasertur, sier avdelingsleder Gunn O. Berg.

Å leve er mer enn å overleve

Senskader er helseproblemer som vedvarer i lang tid etter en kreftbehandling. Ca. en av tre som går igjennom en kreftbehandling får slike plager i større eller mindre grad.

Hvilke senskader, og hvor alvorlige de oppleves, varierer stort. Jo tøffere behandling man har vært igjennom, jo større er sjansen for at man må leve med helseplager i ettertid. Noen har senskader i en periode, mens andre må leve med det resten av livet.

Ønsker du å støtte?

Fikk du ikke støttet årets innsamlingsaksjon, så kan du vippse ønsket beløp til 441111.

Sist oppdatert 09.03.2018